Προσφορά του Νίκου Ντίρλη στον Όμιλο Κατερίνης

BoatΑρχείοLength

Ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης ευχαριστεί το διεθνή προπονητή και συγγραφέα σκακιστικών βιβλίων Νίκο Ντίρλη για τη δωρεά βιβλίων του αλλά και την περαιτέρω διάθεσή τους σε τιμές προσφοράς για τους σκακιστές της περιοχής.

playing the french Ntirlis

Σχετικά με το Νίκο Ντίρλη:

Γεννήθηκε το 1984 στην Πάτρα. Έχει τελειώσει Μηχανικός Η/Υ στο πολυτεχνείο Πάτρας και συνεχίζει τις σπουδές του για να πάρει το διδακτορικό του, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται επαγγελματικά με το Σκάκι.
Κατέχει τον τίτλο του Fide Trainer από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, τίτλο που ήταν ο πρώτος που τον κατέκτησε στη Δυτ. Ελλάδα και ο μοναδικός Fide Trainer της ΕΣΣΠ.
Τον Σεπτέμβριο του 2012, στην Σκακιστική Ολυμπιάδα της Κων/πολης ήταν προπονητής της Εθνικής ομάδας Ανδρών της Δανίας η οποία κατέλαβε την 18η θέση ανάμεσα σε 158 χώρες (με την Ελλάδα να κατατάσσεται 40η). Η μοναδική φορά που η Δανία είχε καταλάβει καλύτερη θέση από αυτή, ήταν το 1978, σε μια εποχή φυσικά πριν τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Μερικοί από τους σκακιστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί: ο Νο 2 παίχτης της Ιταλίας GM Sabino Brunello, η 6η στο παγκόσμιο νεανίδων στη Σλοβενία τον Νοέμβριο του 2012 WIM Marina Brunello, ο Νο 2 παίχτης του Ιράν GM Elshan Moradiabadi και ο πρωταθλητής Σκωτίας για το 2012 GM Jacob Aagaard. Πολλοί μαθητές του έχουν διακριθεί επίσης σε τοπικά και πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα.
Εργάζεται σαν εξωτερικός συνεργάτης του κορυφαίου εκδοτικού οίκου Quality Chess ο οποίος έχει κυκλοφορήσει δύο βιβλία (GM Repertoire: The Tarrasch Defence, 2011 και Playing the French,2013). Και τα δύο του βιβλία κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό "βιβλίο της χρονιάς" στη ψηφοφορία των αναγνωστών του chesspublishing.com
. Έχει υπάρξει επίσης υπεύθυνος για το μηνιαίο newsletter του εκδοτικού οίκου καθώς και για πλήθος ηλεκτρονικών εκδόσεων της εφαρμογής Forward Chess. Έχει δουλέψει επίσης σαν editor στα περισσότερα από τα βιβλία του οίκου που έγιναν διεθνή best seller.
Έχει γράψει άρθρο στο New In Chess Yearbook 104, μια από τις διασημότερες σκακιστικές περιοδικές εκδόσεις παγκοσμίως και έχει συμβόλαιο για άλλα 2 βιβλία στο άμεσο μέλλον που αφορούν επίσης την θεωρία ανοιγμάτων.
Σαν αθλητής, βοήθησε στην άνοδο της Ένωσης Σκακιστών Αιγειάλειας για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην Α’ Εθνική το 2013, παίζοντας σαν βασικός παίχτης στις αντρικές σκακιέρες. Επίσης έχει εκπροσωπήσει 2 φορές την ΕΣΣΠ στο ανοιχτό πρωτάθλημα Ελλάδας. Τέλος, είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίχτες στο σκάκι δι’ αλληλογραφίας και συμμετέχει ενεργά σε πολλά τουρνουά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ICCF.
 Έχει δώσει πληθώρα συνεντεύξεων σε τοπικά ΜΜΕ της Πάτρας με σκοπό της προώθηση του Σκακιού στην περιοχή της Δυτ. Ελλάδας.
Στα άλλα του ενδιαφέροντα του περιλαμβάνεται η αστρονομία (στην οποία και έχει βραβευτεί σαν μαθητής από την Αστρονομική Εταιρία του Βόλου) και οι Πολεμικές Τέχνες στις οποίες είναι κάτοχος δύο μαύρων ζωνών (Okinawa Karate και Ju Jitsu).

Year{E}Hull material{F}Engine type{G}Location{J}Price{I} {H}


Εκτύπωση   Email