Γ.Σ. Ποντοκώμης - Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης 3-7

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με το ευρύ σκορ 7-3 σημείωσε η ομάδα του Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης απέναντι στην ομάδα του Γ.Σ. Ποντοκώμης σε αγώνα που διεξήχθη την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δ.Δ. Ποντοκώμης στο πλαίσιο της 5ης (και τελευταίας) αγωνιστικής για το διασυλλογικό πρωτάθλημα του Προκριματικού Ομίλου Α΄ Εθνικής της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας (Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.).

Σε μια πολύ ευχάριστη από άποψη καιρικών συνθηκών ημέρα οι σκακιστές του Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης ξεκίνησαν πολύ δυνατά τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις απέναντι στη νεανική και αξιόμαχη ομάδα της Ποντοκώμης.

Οι γρήγορες νίκες του Δημήτρη Σιδηρόπουλου (2η σκακιέρα), της Αλεξάνδρας Καραλή (7η σκακιέρα) και του Θανάση Διδασκάλου (8η σκακιέρα) έκαναν πολύ γρήγορα το σκορ 0-3 για την ομάδα μας δημιουργώντας τις βάσεις για μια άνετη επικράτηση. Η ήττα της μικρής Ευαγγελίας Καραλή (5η σκακιέρα) – που όμως συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση με δεδομένο το ότι αγωνιζόταν για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα – έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Ποντοκώμης να μειώσει αρχικά σε 1-3 ενώ λίγο αργότερα η ήττα του Μητσάκου (9η σκακιέρα) έκανε το σκορ 2-3.

Εκεί που φάνηκε πως ο αγώνας θα αποκτούσε στοιχεία ντέρμπι ήρθαν οι απανωτές νίκες του Θανάση Φούκη (3η σκακιέρα), της Μαρίας Κελεμένη (6η σκακιέρα) και του Θανάση Κελεμένη (4η σκακιέρα) για να ανοίξουν τη διαφορά στο 2-6 υπέρ του Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης. Η νίκη είχε οριστικοποιηθεί και απλά έμεναν δύο σκακιέρες για να λήξει ο αγώνας. Στην 1η σκακιέρα σε μια δυνατή παρτίδα που κρίθηκε στην εμπειρία αλλά και την υπομονή ο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης επιβλήθηκε του αρκετά αξιόμαχου αντιπάλου του έπειτα από σχεδόν 3,5 ώρες παιχνιδιού, ενώ στην 10η σκακιέρα ο Θανάσης Ιορανίδης αν και αγωνίστηκε με συγκέντρωση για το μεγαλύτερο διάστημα της παρτίδας στο τέλος υπέπεσε σε λάθη που τελικά οδήγησαν σε ήττα. Έτσι διαμορφώθηκε και το τελικό σκορ 3-7 και νίκη για το Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης.

Συμπερασματικά, το παιχνίδι κρίθηκε στην κατά κράτος υπεροχή της ομάδας μας στις «αντρικές» σκακιέρες (1-4) όπου πετύχαμε και επιμέρους σκορ 4-0 αλλά και στις σημαντικές νίκες που επιτεύχθηκαν στις «κάτω» σκακιέρες όπου οι μικρότεροι παίκτες μας μετατρέπουν σε πράξη τα όσα διδάσκονται από τον προπονητή της ομάδας κ. Δημήτρη Γκούτζιο δείχνοντας πως το μέλλον είναι αρκετά ελπιδοφόρο, έχοντας ασφαλώς και την αμέριστη υλικοτεχνική υποστήριξη από τη διοίκηση του Συλλόγου.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους υπευθύνους του Γ.Σ. Ποντοκώμης για την άψογη φιλοξενία προς την ομάδα μας και τις ιδανικές συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα και ευελπιστούμε να ανταποδώσουμε σε κάποια μελλοντική αναμέτρηση των ομάδων μας στην Κατερίνη.

 

Screenshot 1

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση