Μ. Αλέξανδρος Έδεσσας - ΣΟΠΚΔ Κατερίνης: 3,5-4,5

skaki5Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η ομάδα του Σ.Ο. Π.Κ.Δ. Κατερίνης στην Έδεσσα απέναντι στην τοπική ομάδα του  Μ.Γ.Σ. "Μέγας Αλέξανδρος" με σκορ 4,5-3,5.  Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού οι γρήγορες νίκες των Ιορανίδη, Διδασκάλου και Κουιμτζίδη (8η, 7η και 6η σκακιέρα αντίστοιχα) έδωσαν ένα ισχυρό προβάδισμα με 0-3 υπέρ της ομάδας μας ενώ έπειτα απο λίγο η νίκη της Αλεξάνδρας Καραλή στην 5η σκακιέρα (στην πρώτη της επίσημη παρτίδα) επέκτεινε το δείκτη του σκορ στο 0-4 που πρακτικά εξασφάλιζε την ισοπαλία, ενώ διεξάγονταν αρκετά ενδιαφέρουσες παρτίδες στις πρώτες τέσσερεις σκακιέρες. Η ομάδα της Έδεσσας μείωσε σε 1-4 παίρνοντας τη νίκη στην 4η σκακιέρα όπου η μικρή παίκτριά μας Ευαγγελία Καραλή (επίσης στην πρώτη της παρτίδα) πάλεψε απέναντι σε μια πιο έμπειρη αντίπαλο για μεγάλο διάστημα.
Η νίκη εξασφαλίστηκε για τον Σ.Ο. Π.Κ.Δ. Κατερίνης με την ισοπαλία που απέσπασε ο Λάμπρος Καραλής (σε ένα ακόμη ντεμπούτο) από τον αντίπαλό του παρότι φαινομενικά αγωνιζόταν σε μια μειονεκτική για τον ίδιο θέση. Έτσι με το σκορ να έχει διαμορφωθεί σε 1,5-4,5 απέμενε το τυπικό τέλος των παρτίδων στις πρώτες σκακιέρες για να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα. Εκεί οι Σιδηρόπουλος και Φούκης (1η και 2η αντίστοιχα) αγωνίστηκαν για το καλύτερο αλλά τελικά υποχρεώθηκαν σε ήττες έπειτα απο αρκετά "δυνατές" παρτίδες που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.
Ουσιαστικά το αποτέλεσμα αυτό ξαναβάζει την ομάδα μας στην τροχιά διεκδίκησης της ανόδου στη Β΄ Κατηγορία της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ, ένας στόχος που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στον αγώνα της 25ης Μαρτίου του 2012 όπου ο Σ.Ο. ΠΚΔ Κατερίνης θα υποδεχθεί την ομάδα του Φ.Σ. "Αριστοτέλη" της Φλώρινας.
Παράλληλα η σημερινή νίκη δείχνει και το υψηλό επίπεδο δουλειάς που συντελείται απο τον προπονητή της ομάδας κ. Δημήτρη Γκούτζιο καθώς ο σύλλογος έχει πλέον αποκτήσει βάθος επιλογών και νεαρούς παίκτες με μεγάλες ικανότητες που μένει να αξιοποιηθούν μέσα απο τους αγώνες και την προπόνηση ώστε να η ομάδα να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση