Σ.Ο. Βέροιας – Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης 4-0

Ήττα και αποκλεισμός από την επόμενη φάση της διοργάνωσης του διασυλλογικού κυπέλλου Κεντροδυτικής Μακεδονίας για την ομάδα του Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης που αγωνίστηκε στη Βέροια απέναντι στον τοπικό σύλλογο, με σκορ 4-0.

Περισσότερα...

Σ.Ο.Π.Δ. Κατερίνης – «Δούρειος Ίππος» Πτολεμαϊδας 4-6

Δεν κατάφερε να κλείσει με νίκη τις υποχρεώσεις της για τον Προκριματικό Όμιλο της Α΄ Εθνικής της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. η ομάδα του Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης, καθώς στην 5η – και τελευταία – αγωνιστική ημέρα ηττήθηκε εντός έδρας από την ανταγωνιστική ομάδα του «Δούρειου Ίππου» της Πτολεμαϊδας με σκορ 4-6. Σε έναν αγώνα που, για την ομάδα μας, είχε το χαρακτήρα του ντέρμπι για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου πλασαρίσματος στο πρώτο μισό του ταμπλό και κρίθηκε οριακά, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες παρτίδες ανάμεσα στους παίκτες των δύο συλλόγων. 

Περισσότερα...

Σ.Ο. Π.Κ.Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – Π.Σ.Σ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ 5-5

Ισοπαλία για τον Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου για το πρωτάθλημα του Π.Ο.Α. Α΄ Εθνικής της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. απέναντι στην ομάδα της Κηφισιάς Σερρών. Ο αγώνας διεξήχθη στις εγκαταστάσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Πλάτων», στην Κατερίνη, και ήταν μια καλή ευκαιρία για να παρακολουθήσει κάποιος ενδιαφέρουσες παρτίδες, καθώς η νίκη άλλαζε συνεχώς χέρια, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται στην τελευταία σκακιέρα που έπαιζε, την 2η όπου ο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης με τη νίκη του έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στον Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης. Όμορφη παρτίδα διεξήχθη και στην πρώτη σκακιέρα ανάμεσα στο Δημήτρη Σιδηρόπουλο και τον Γιάννη Δεμέλκα (Σέρρες) που έληξε ισόπαλη. Σε άλλα αποτελέσματα, πρώτη νίκη για φέτος για τον μικρό Θεοχάρη Ελευθεριάδη, την Μαρία Κελεμένη και τον Θανάση Ιορανίδη, ενώ με ισοπαλία ξεκίνησε τη χρονιά ο Θανάσης Φούκης.

 

Γ.Σ. ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ – Σ.Ο.Π.Κ.Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 4,5 – 5,5

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η ομάδα του Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης στην πάντα φιλόξενη Ποντοκώμη, απέναντι στην τοπική ομάδα του Γ.Σ. Ποντοκώμης. Ήταν μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ανάμεσα σε δυο εξαιρετικά νεανικές ομάδες, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Π.Ο. Α΄ Εθνικής της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ (19/1/2014), και το αποτέλεσμα κρίθηκε ουσιαστικά στο «νήμα» μιας και η 1η σκακιέρα έδωσε τη νίκη, έπειτα από μια παρτίδα διάρκειας 5,5 ωρών που βρήκε νικητή τον σκακιστή μας Δημήτρη Μπιλίνα. Η υπεροχή του Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης στις γενικές σκακιέρες έδωσε ένα προβάδισμα επικράτησης, με τη νίκη του Κωνσταντίνου Θωμαΐδη στη 3η σκακιέρα, και τις ισοπαλίες του Δημήτρη Σιδηρόπουλου στη 2η  και του Θανάση Διδασκάλου στην 4η. Η ομάδα της Ποντοκώμης, ιδιαίτερα μαχητική σε όλες τις σκακιέρες έδειξε πως χρόνο με το χρόνο η δουλειά που γίνεται από την πρόεδρο του συλλόγου κ. Νίκη Ορφανίδου αποδίδει καρπούς. Η ομάδα του Σ.Ο. Π.Κ.Δ. Κατερίνης θα ήθελε και από εδώ να εκφράσει τις ευχαριστίες της για την θερμή, και όπως πάντα άψογη, φιλοξενία, και ελπίζει πως θα μπορέσει να ανταποδώσει σε κάποιο μελλοντικό αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες, στην Κατερίνη.

 

Γ.Σ. Ποντοκώμης - Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης 3-7

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με το ευρύ σκορ 7-3 σημείωσε η ομάδα του Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης απέναντι στην ομάδα του Γ.Σ. Ποντοκώμης σε αγώνα που διεξήχθη την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δ.Δ. Ποντοκώμης στο πλαίσιο της 5ης (και τελευταίας) αγωνιστικής για το διασυλλογικό πρωτάθλημα του Προκριματικού Ομίλου Α΄ Εθνικής της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας (Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.).

Σε μια πολύ ευχάριστη από άποψη καιρικών συνθηκών ημέρα οι σκακιστές του Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης ξεκίνησαν πολύ δυνατά τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις απέναντι στη νεανική και αξιόμαχη ομάδα της Ποντοκώμης.

Περισσότερα...