Υψηλάντεια 2012

DSC06947Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 29/4/2012 το τουρνουά Rapid Chess «Υψηλάντεια 2012» που διοργανώθηκε από τον Μ.Γ.Σ. «Αλέξανδρος Υψηλάντης» της Νέας Τραπεζούντας σε συνεργασία με τους σκακιστικούς συλλόγους της Πιερίας, Σ.Ο. Κατερίνης και Σ.Ο. Π.Κ.Δ. Κατερίνης.
Οι αγώνες διεξήχθησαν σε δύο γκρουπ (ένα για σκακιστές/στριες άνω των 13 ετών και ένα για τους αντίστοιχους κάτω των 13). Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή καθώς έφτασε τα 100 άτομα που επωφελήθηκαν από τον πολύ καλό καιρό και είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια εξαιρετική «σκακιστική» Κυριακή. Εκπροσωπήθηκαν περισσότερες από 10 ομάδες της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. ενώ συμμετείχαν σκακιστές και από άλλες Ενώσεις, δείγμα του ότι η διοργάνωση αυτή ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια της περιφέρειάς μας και γίνεται σημείο αναφοράς για τα σκακιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής.

 

 

DSC06929Ομαδική κατάταξη

Στα αγωνιστικά έγινε σκληρή μάχη στην ομαδική κατάταξη μεταξύ τεσσάρων ομάδων που αγωνίστηκαν για τρεις θέσεις με μεγάλη νικήτρια την ομάδα του Σ.Ο. Κατερίνης που κατέλαβε την 1η πρώτη θέση ενώ ακολούθησε η «Σκακιστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας ‘Σκακιστάκος’» και την τριάδα έκλεισε ο Σ.Ο. Π.Κ.Δ. Κατερίνης που ναι μεν ισοβάθμησε με την ομάδα του Γ.Σ. Ποντοκώμης αλλά τελικά υπερίσχυσε καθώς συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς στους σκακιστές του 1ου Γκρουπ (σκακιστές/στριες άνω των 13 ετών).

Γενική κατάταξη

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν και η περίπτωση του τροπαίου του μεγάλου νικητή του τουρνουά στη γενική κατηγορία αφού και εκεί είχαμε τέσσερες ισχυρούς σκακιστές που μέχρι τον τελευταίο γύρο διεκδικούσαν επί ίσοις όροις την πρώτη θέση ( Στέφανος Βαρδάκας/ Σ.Ο. Κατερίνης , Αλέξανδρος Δημητριάδης/ Σ.Σ. Καστοριάς, Σωκράτης Γκέκας/ Πτολεμαίος Πτολεμαΐδας και Λάζαρος Γυμνόπουλος / Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας).

 

 

Η αγωνία κράτησε ως τον τελευταίο γύρο με την πρώτη θέση να αλλάζει χέρια αρκετές φορές όμως τελικά κατέληξε στον Λάζαρο Γυμνόπουλο, δεύτερος τερμάτισε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Πτολεμαϊδας «ο Πτολεμαίος» Γκέκας Σωκράτης, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Βαρδάκας Στέφανος.

DSC06964  DSC06969

Στο δεύτερο τουρνουά (ηλικίας από δώδεκα ετών και κάτω) οι τρεις πρώτοι νικητές που αναδείχθηκαν είναι από την ομάδα του ΠΑΣ Εδεσσαίων Σκακιστών 8Χ8. Νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο σκακιστής Δάνης Χρυσοβαλάντης, δεύτερος τερμάτισε ο σκακιστής Στεφαν Βικτωρ, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο σκακιστής Τριμίτζιος Πέτρος.

u16  u14


Κύπελλα απονεμήθηκαν στους τρεις (3) πρώτους νικητές από κάθε τουρνουά καθώς επίσης και στις τρεις (3) καλύτερες ομάδες (σκακιστικούς συλλόγους) που προέκυψαν από το άθροισμα των πόντων που συγκέντρωσαν οι δύο καλύτεροι σκακιστές κάθε ομάδας από το κάθε ένα από τα δύο τουρνουά.
Νικήτρια ομάδα του τουρνουά αναδείχθηκε ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης, στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Σκακιστική Ακαδημία Πτολεμαϊδας «ο Σκακιστάκος» ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σκακιστικός Όμιλος Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης ο οποίος ισοβάθμισε με τον Γυμναστικό Σύλλογο Ποντοκώμης Κοζάνης αλλά υπερίσχυσε στα κριτήρια ισοβαθμίας (περισσότεροι βαθμοί στο πρώτο τουρνουά).

sok skakistakos sopkdk


Στους σκακιστές-σκακίστριες της ΕΣΣΚΕΔΥΜ κάτω των δεκαέξι ετών απονεμήθηκαν 28 μετάλλια:
 • 1ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 15 και 16 ετών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Ατματσίδης Παναγιώτης.
 • 2ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 15 και 16 ετών το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας Χατζής Αλέξανδρος.
 • 3ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 15 και 16 ετών το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Πτολεμαϊδας «ο Πτολεμαίος» Γκλιάγιας Δημήτριος.
 • 4ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 15 και 16 ετών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Πτολεμαϊδας «ο Πτολεμαίος» Τσεμπερλίδου Ειρήνη.
 • 5ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 15 και 16 ετών το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Δουλιάκα Στεφανία.
 • 6ο)  Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 15 και 16 ετών το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Παντελιάδου Φρειδερίκη.
 • 7ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 13 και 14 ετών το χρυσό         μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου  Λαδόπουλος Δημήτριος.
 • 8ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 13 και 14 ετών το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε  ο σκακιστής της Σκακιστικής Λέσχης Φλώρινας Παπαδόπουλος Ζήσης.
 • 9ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 13 και 14 ετών το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Αγίου Αθανασίου Κοζάνης Μαρκόπουλος Μάρκος.
 • 10ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 13 και 14 ετών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Συβρίδου Πολυξένη.
 • 11o) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 13 και 14 ετών το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια της Σκακιστικής Ακαδημίας Πτολεμαϊδας «ο Σκακιστάκος» Τσεμπερλίδου Γεωργία.
 • 12ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 13 και 14 ετών το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια της Σκακιστικής Λέσχης Φλώρινας Καραμητάνη Αγγέλα.
 • 13ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 11 και 12 ετών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του ΠΑΣ Εδεσσαίων Σκακιστών 8Χ8  Δάνης Χρυσοβαλάντης.
 • 14ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 11 και 12 ετών το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του ΠΑΣ Εδεσσαίων Σκακιστών 8Χ8 Τριμίτζιος Πέτρος.
 • 15ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 11 και 12 ετών το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Πτολεμαϊδας «ο Πτολεμαίος» Τσακμάκης Γεώργιος.
 • 16ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 11 και 12 ετών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Γυμναστικού Συλλόγου Ποντοκώμης Κοζάνης Φώτογλου Βικτωρία.
 • 17ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας  9 και 10 ετών το χρυσό μετάλλιο  κατέκτησε ο σκακιστής του ΠΑΣ Εδεσσαίων Σκακιστών 8Χ8 Στεφαν Βικτωρ.
 • 18ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας  9 και 10 ετών το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Βαρδάκας Γρηγόριος.
 • 19ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας  9 και 10 ετών το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Γυμναστικού Συλλόγου Ποντοκώμης Κοζάνης Τσιδαρίδης Ιάκωβος.
 • 20ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας  9 και 10 ετών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του ΜΠΣ Νέας Τραπεζούντας  Κιλ Ολυμπία.
 • 21ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας  9 και 10 ετών το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Συβρίδου Μαρία.
 • 22ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας  9 και 10 ετών το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του ΜΠΣ Νέας Τραπεζούντας Βασιλειάδου Αικατερίνη.
 • 23ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας  8 ετών και κάτω το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης Ελευθεριάδης Θεοχάρης.
 • 24ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας  8 ετών και κάτω το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής της Σκακιστικής Ακαδημίας Πτολεμαϊδας «ο Σκακιστάκος» Κωδουνας Αλέξανδρος.
 • 25ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας  8 ετών και κάτω το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης Παπαγιάννης Αστέριος.
 • 26ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας  8 ετών και κάτω το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Πτολεμαϊδας «Δούρειος Ίππος»  Λιουρη Μαρία.
 • 27ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας  8 ετών και κάτω το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Αγίου Αθανασίου Κοζάνης Θεοδοσιάδου Αλεξάνδρα
 • 28ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας  8 ετών και κάτω το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Πτολεμαϊδας «Δούρειος Ίππος» Λιουρη Στυλιανή.


Στο τουρνουά απονεμήθηκαν και τέσσερα (4) έξτρα μετάλλια σε σκακιστές-σκακίστριες άλλων ενώσεων (εκτός ΕΣΣΚΕΔΥΜ):

 • 1ο) Στην κατηγορία ηλικίας 9 και 10 ετών στην σκακίστρια της      Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων Τοζάρου Ιφιγένεια.
 • 2ο) Στην κατηγορία ηλικίας 8 ετών και κάτω στον σκακιστή του Σκακιστικού Συλλόγου Πεύκων Θεσσαλονίκης Κατσιγρη Αντώνιο.
 • 3ο) Στην  κατηγορία  ηλικίας  8 ετών και κάτω στον σκακιστή της ΣΕ Βόλου Ραφτόπουλο Εμμανουήλ
 • 4ο) Στην κατηγορία ηλικίας 8 ετών και κάτω στην σκακίστρια της ΣΕ Βόλου Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα.

Ευχαριστίες

Μετά το επιτυχές πέρας των αγώνων αξίζει να αναφερθεί η ζεστή φιλοξενία που για άλλη μια φορά πρόσφερε ο Μ.Γ.Σ. «Αλέξανδρος Υψηλάντης» σε όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους, και ειδικότερα η σοβαρή προσπάθεια που γίνεται από τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου ώστε κάθε χρόνο το επίπεδο της διοργάνωσης να είναι ακόμη πιο υψηλό με εμφανή πάντοτε τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς. DSC06947DSC06935

Ακόμη , η  ομαλή διεξαγωγή των αγώνων δεν θα ήταν εφικτή δίχως τις άοκνες ενέργειες του κυρίου Δημ.Γκούτζιου, προπονητή του Σ.Ο. Κατερίνης* που επιμελήθηκε των οργανωτικών λεπτομερειών του αγωνιστικού τμήματος.
Επίσης αξίζει να αναφερθεί η συνεισφορά των διαιτητών ΕΣΟ και σκακιστών του Σ.Ο.Κατερίνης Ηλία Κατσικάρου και Ίριδας Κατσικάρου που ήταν υπεύθυνοι για το αγωνιστικό σκέλος αλλά και για την ορθή τήρηση των κανονισμών και την ακριβή έκδοση των αποτελεσμάτων.
Τέλος , ευχαριστίες οφείλονται σε όλους όσους βοήθησαν από κάθε θέση ώστε να πραγματοποιηθεί και αυτό το τουρνουά.

DSC06949  DSC 0192 yps12ska

 

 Φωτογραφίες απ' το τουρνουά

Περισσότερες Φωτογραφίες απο τα Υψηλάντεια στο προσωπικό Άλμπουμ του Κώστα Παπά εδώ, θα ανανεώνεται συνεχώς λόγω του μεγάλου υλικού.

View the embedded image gallery online at:
http://sokaterinis.gr/sok/128-2012#sigFreeIdfef74dcd61

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση