ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2016»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2016» - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 

Την Κυριακή 8Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας με απόλυτη επιτυχία ανοιχτό τουρνουά γρήγορου σκακιού (rapid) στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2016».

Το τουρνουά πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Υψηλάντεια», με τη συνεργασία του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου «Αλέξανδρος Υψηλάντης» της Νέας Τραπεζούντας, των Σκακιστικών Συλλόγων της πόλης μας (Σ.Ο. Κατερίνης, Σ.Ο. Π.Κ.Δ. Κατερίνης) και της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. και θα ληφθεί υπόψη από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία για διεθνή αξιολόγηση ELO (FIDE Rapid Ratings).

Χαρακτηριστικό και της φετινής διοργάνωσης στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μ.Π.Σ. «Αλέξανδρος Υψηλάντης» της Νέας Τραπεζούντας ήταν η μαζική συμμετοχή από δεκάδες σκακιστές όλων των ηλικιών (88 συνολικά άτομα) από διάφορες περιοχές όπως Πτολεμαΐδα, Γιαννιτσά, Βέροια, Φλώρινα, Κατερίνη και Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, που μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα αγωνίστηκαν για τη χαρά της συμμετοχής και τη διάκριση.

Πραγματοποιήθηκαν δύο διαφορετικά τουρνουά με βάση την ηλικία των σκακιστών (για μεγάλους και για μικρούς). Στο πρώτο τουρνουά πήραν μέρος οι σκακιστές ηλικίας από δεκατρία (13) ετών και άνω και στο δεύτερο τουρνουά πήραν μέρος οι σκακιστές ηλικίας από δώδεκα (12) ετών και κάτω, ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο διάκρισης για όλους και υψηλότερο επίπεδο στις παρτίδες που πραγματοποιήθηκαν. Η μάχη για την κορυφή και στα δύο τουρνουά ήταν σκληρή με αρκετό πάθος αλλά πάντα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι», αρχή που διέπει το σκάκι ως άθλημα και το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αθλήματα.

Τα δύο τουρνουά πραγματοποιήθηκαν με Ελβετικό σύστημα επτά (7) γύρων, με χρόνο σκέψης για κάθε σκακιστή, δέκα λεπτά για ολόκληρη την παρτίδα και για κάθε κίνηση που ολοκλήρωσε ο παίκτης (από την πρώτη κίνηση), πήρε ακόμη πέντε δευτερόλεπτα (5΄΄) χρόνου σκέψης.

Στο πρώτο τουρνουά (ηλικίας από δεκατρία ετών και άνω)οι τρεις νικητές προέκυψαν ύστερα από ισοβαθμία μεταξύ τους (με 5,5 βαθμούς σε 7 αγώνες ο καθένας). Νικητής αναδείχθηκε ο σκακιστής του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών Stefan Victor, δεύτερος τερμάτισε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Μπλέτσιος Διονύσιος, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Κουτρούπας Κωνσταντίνος.

Στο δεύτερο τουρνουά (ηλικίας από δώδεκα ετών και κάτω) νικητής αναδείχθηκε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Παπαγιάννης Αστέριος (πετυχαίνοντας το απόλυτο: 7 νίκες σε 7 αγώνες).

Κύπελλα απονεμήθηκαν στους τρεις (3) πρώτους νικητές του πρώτου τουρνουά και στον πρώτο νικητή του δευτέρου τουρνουά καθώς επίσης και στις τρεις (3) καλύτερες ομάδες (σκακιστικούς συλλόγους) που προέκυψαν από το άθροισμα των πόντων που συγκέντρωσαν οι δύο καλύτεροι σκακιστές κάθε ομάδας από το κάθε ένα από τα δύο τουρνουά.

Νικήτρια ομάδα του τουρνουά αναδείχθηκε ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης, στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σκακιστικός Όμιλος Πτολεμαΐδας «ο Πτολεμαίος», ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σκακιστικός Όμιλος Πτολεμαΐδας «Δούρειος Ίππος».

Στους σκακιστές-σκακίστριες τηςΕΣΣΚΕΔΥΜ κάτω των δεκαέξι ετών

απονεμήθηκαν 24 μετάλλια:

1ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 15 και 16 ετών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής της Σκακιστικής Ακαδημίας Πτολεμαΐδας «ο Σκακιστάκος» Τσότσος Αλέξανδρος.

2ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 15 και 16 ετών το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Πτολεμαΐδας «ο Πτολεμαίος» Στεφανίδης Δημήτριος.

3ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 15 και 16 ετών το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών Τοψής Ευάγγελος.

4ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 15 και 16 ετών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Πτολεμαΐδας «ο Πτολεμαίος» Λιούρη Αναστασία.

5ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 13 και 14 ετών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών StefanVictor.

6ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 13 και 14 ετών το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστήςτου Σκακιστικού Ομίλου Πτολεμαΐδας «Δούρειος Ίππος» Παπαπαυλίδης Πέτρος.

7ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 13 και 14 ετών το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Βαρδάκας Γρηγόριος.

8ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 13 και 14 ετών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Μάντη Μαρία-Ραφαηλία.

9o) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 13 και 14 ετών το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης Κιλ Ολυμπία.

10ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 11 και 12 ετών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Παπαγιάννης Αστέριος.

11ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 11 και 12 ετών το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Βέροιας Τσιλίδης Χρήστος.

12ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 11 και 12 ετών το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Βαρδάκας Πέτρος.

13ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 11 και 12 ετών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Πτολεμαΐδας «ο Πτολεμαίος» Λιούρη Στυλιανή.

14ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 11 και 12 ετών το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Πτολεμαΐδας «Δούρειος Ίππος» Λιούρη Μαρία.

15ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 11 και 12 ετών το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών Ζουμπουρδικούδη Δέσποινα.

16ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 9 και 10 ετών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Γεωργιάδης Αθανάσιος.

17ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 9 και 10 ετών το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Πτολεμαΐδας «Δούρειος Ίππος» Χασάπης Δημήτριος.

18ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 9 και 10 ετών το χάλκινο μετάλλιο

κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Βέροιας Κωνσταντινίδης Δημήτριος.

19ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 9 και 10 ετών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης Κοτσαϊλίδου Αικατερίνη.

20ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 9 και 10 ετών το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η σκακίστρια της Σκακιστικής Ακαδημίας Πτολεμαΐδας «ο Σκακιστάκος» Λιούρη Αναστασία.

21ο) Στην κατηγορία σκακιστριών ηλικίας 9 και 10 ετών το χάλκινο μετάλλιο

κατέκτησε η σκακίστρια του ΜΠΣ Νέας Τραπεζούντας Αβραμίδου Βασιλική

22ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 8 ετών και κάτω το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης Μπόζογλου Νικόλαος.

23ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 8 ετών και κάτω το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής από την Κατερίνη Κεραμιδάς Ιωάννης.

24ο) Στην κατηγορία σκακιστών ηλικίας 8 ετών και κάτω το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο σκακιστής από την Κατερίνη Γελίτσαλης Στυλιανός.

Η μεγάλη συμμετοχή σκακιστών ΚΑΙ της φετινής διοργάνωσης αποτελεί προϊόν του αυξημένου κύρους που απέκτησε με πολύ κόπο στη διάρκεια του χρόνου το σκακιστικό τουρνουά «Υψηλάντεια», χάρη στην αγάπη των ανθρώπων του τοπικού συλλόγου και των σκακιστικών συλλόγων της Πιερίας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους όσους συμμετείχαν (σκακιστές, συνοδούς, προπονητές, διαιτητές κλπ.), τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους και ευελπιστούμε να βρεθούμε του χρόνου τέτοιες μέρες ξανά στη Νέα Τραπεζούντα.

 

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Καλωσηρθατε!

Καλωσήρθατε στο διαδικτυακό τόπο του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης! Ευελπιστούμε αυτός ο χώρος να σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να σας φέρει πιο κοντά στον Όμιλο μας!
Ο Σύλλογος μας στεγάζεται σε αίθουσα του Ιδιωτικού Σχολείου Πλάτων, στη Γανόχωρα, και κάθε Σάββατο και Τετάρτη πραγματοποιούνται μαθήματα σε αρχάρια παιδάκια 6-12 ετών από τους προπονητές της ομάδος Γκούτζιο Δημήτριο και Βαρδάκα Στέφανο.

 

ΡΥΘΜΙΣΗ

Συνδεθείτε μαζί μας:

Συνδυασμοι

Καιρος

O καιρός σήμερα