Ανοιχτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Υψηλάντεια 2016» - Προκήρυξη

Ανοιχτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Υψηλάντεια 2016» - Προκήρυξη

 

Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων «Υψηλάντεια 2016» που θα γίνουν στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, συμπεριλαμβάνεται και ανοιχτό τουρνουά γρήγορου σκακιού (rapid) το οποίο θα ληφθεί υπόψη από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία για διεθνή αξιολόγηση ELO(FIDERapidRatings). Το τουρνουά θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 στη Νέα Τραπεζούντα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του τοπικού συλλόγου. Στο τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν όσες σκακίστριες και σκακιστές το επιθυμούν,χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν σκακιστικό δελτίο.

Θα διεξαχθούν δύο ξεχωριστά τουρνουά. Στο πρώτο τουρνουά θα πάρουν μέρος οι σκακιστές ηλικίας από δεκατρία (13) ετών και άνω (σκακιστές που γεννήθηκαν από το έτος 2003 και πριν) και στο δεύτερο τουρνουά θα πάρουν μέρος οι σκακιστές ηλικίας από δώδεκα (12) ετών και κάτω (σκακιστές που γεννήθηκαν από το έτος 2004 και έπειτα). Όποιος σκακιστής ηλικίας έως δώδεκα ετών επιθυμεί να πάρει μέρος στο πρώτο τουρνουά, έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί, αρκεί να το δηλώσει εγκαίρως μέχρι την τελευταία ημέρα δηλώσεων συμμετοχής.

 

Το σύστημα των αγώνων θα είναι ελβετικό επτά (7) γύρων, με χρόνο σκέψης δέκα λεπτά (10΄) για κάθε σκακιστή για ολόκληρη την παρτίδα. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής, παίρνει ακόμη πέντε δευτερόλεπτα (5΄΄) χρόνου σκέψης. Σε ενδεχόμενο μεγάλης συμμετοχής θα χρησιμοποιηθούν αναλογικά χρονόμετρα στις χαμηλότερες σκακιέρες του 2ου τουρνουά.

 

Τα κριτήρια άρσης της ισοβαθμίας θα είναι τα εξής:

α) βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ισόβαθμων (εφόσον όλοι έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους), β) Buchholzmedian, γ) Buchholzcut-1, δ)Sonneborn-Bergerκαι ε) περισσότερες νίκες με τα μαύρα.

 

Κύπελλα θα απονεμηθούν στους τρεις (3) πρώτους νικητές του 1ου τουρνουά και στον πρώτο (1ο) νικητή του 2ου τουρνουά, ενώ θα απονεμηθούν και τριάντα (30) μετάλλια (έξι μετάλλια ανά κατηγορία). Σε κάθε κατηγορία σκακιστών-σκακιστριών από τις παρακάτω θα βραβευτούν με μετάλλια τρεις (3) σκακιστές και τρεις (3) σκακίστριες:

  1. κατηγορία σκακιστών-σκακιστριών γεννημένοι τα έτη 2000 και 2001 (ηλικίας 16 και 15 ετών αντίστοιχα),

  2. κατηγορία σκακιστών-σκακιστριών γεννημένοι τα έτη 2002 και 2003 (ηλικίας 14 και 13 ετών αντίστοιχα),

  3. κατηγορία σκακιστών-σκακιστριών γεννημένοι τα έτη 2004 και 2005 (ηλικίας 12 και 11 ετών αντίστοιχα),

  4. κατηγορία σκακιστών-σκακιστριών γεννημένοι τα έτη 2006 και2007 (ηλικίας 10 και 9 ετών αντίστοιχα) και

  5. κατηγορία σκακιστών-σκακιστριών γεννημένοι τα έτη 2008 και μετά (ηλικίας 8 ετών και κάτω).

 

Μετά το τέλος των επτά γύρων του τουρνουά θα απονεμηθούν κύπελλα στις τρεις πρώτες ομάδες (σκακιστικούς συλλόγους) της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. που θα προκύψουν από το άθροισμα των πόντων που θα συγκεντρώσουν οι δύο καλύτεροι σκακιστές κάθε ομάδας από το κάθε ένα από τα δύο τουρνουά.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής των σκακιστών θα πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο έως την Παρασκευή 6 Μαΐου2016και ώρα 20:00από τους υπευθύνους κάθε σωματείου και να σταλούν με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του τουρνουά Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη φόρμα του αρχείου excel που κατεβάζετε από τη διεύθυνση https://goo.gl/KTZIgv. Για ατομικές δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε τη φόρμα στην εξής διεύθυνση: http://goo.gl/forms/AqHoc2cycu

Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα γίνει δεκτή καμία εγγραφή.

Όσοι σκακιστές προσέλθουν στους αγώνες μετά τις 10:30 π.μ. θα εξαιρεθούν της κλήρωσης του 1ου γύρου.

Η επιβεβαίωση της συμμετοχής των παικτών την ημέρα των αγώνων θα γίνει συγκεντρωτικά από τους υπεύθυνους των συλλόγων στη γραμματεία των αγώνων μεταξύ 9:30 -10:30 π.μ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:Γκούτζιος Δημήτριος τηλ. 6972-367111

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ:

  1. Ονοματεπώνυμο, 2) Ημερομηνία γέννησης, 3) Σκακιστικό Σύλλογο, 4) ELO: α) Διεθνές ELO(αν υπάρχει), β) Ελληνικό ELO, 5) Αριθμό Μητρώου FIDE(αν υπάρχει) και 6) Αριθμό Μητρώου ΕΣΟ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) οι σκακιστές που δεν διαθέτουν FIDEID(κυρίως οι νέοι σκακιστές), για να συμμετέχουν σε αγώνες με διεθνή αξιολόγηση, θα πρέπει ο κάθε σκακιστής που ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία να δηλώσει υποχρεωτικά (μαζί με όλα τα παραπάνω) το e-mailτου, διαφορετικά δεν θα μπορεί να αξιολογηθεί το τουρνουά.

 

ΠΑΡΑΒΟΛΑ:Όλοι oι συμμετέχοντες θα καταβάλλουν παράβολο ύψους 8 ευρώ (ανεξαρτήτως ηλικίας).

Μετά το τέλος των αγώνων του τουρνουά θα απονεμηθούν σε όλους τους σκακιστές αναμνηστικά διπλώματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακαλείσθε να φέρετε ηλεκτρονικά σκακιστικά χρονόμετρα(ρολόγια)αντίστοιχα με τον αριθμό των συμμετοχών σας.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:Σύμφωναμε τους κανονισμούς της ΕΣΟ όσον αφορά τις αντικανονικές κινήσεις, οι σκακιστές του πρώτου τουρνουά (ηλικίας από 13 ετών και άνω) που θα πραγματοποιήσουν αντικανονική κίνηση μηδενίζονται αυτόματα στην συγκεκριμένη παρτίδα, με την προϋπόθεση ο ισχυρισμός αυτός να αποδειχθεί βάσιμος επάνω στην σκακιέρα, ενώ όσον αφορά τους σκακιστές του δεύτερου τουρνουά (ηλικίας από 12 ετών και κάτω) ισχύει ο μηδενισμός στην δεύτερη αντικανονική κίνηση που θα πραγματοποιήσουν, με την προϋπόθεση πάντα αποδείξεως βάσιμου ισχυρισμού επάνω στην σκακιέρα.

 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ:Η εκδίκαση ένστασης θα γίνεται δεκτή με την κατάθεση παραβόλου ύψους 50€ στον διευθυντή αγώνων και θα κοινοποιείται η απόφαση πριν την έναρξη του επόμενου γύρου. Η επιτροπή ενστάσεων θα οριστεί την ημέρα των αγώνων από το διευθυντή αγώνων.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

10:00 - 10:30 Άφιξη σκακιστών - Ταυτοποίηση συμμετεχόντων

10:30 - 11:00 Κληρώσεις - Τακτοποίηση στην αίθουσα

11:00 - 11:55 1οςγύρος

12:00 - 12:55 2οςγύρος

13:00 - 13:55 3οςγύρος

13:55 - 14:25 Διάλειμμα (μπουφές)

14:25 - 15:20 4οςγύρος

15:25 - 16:20 5οςγύρος

16:25 - 17:20 6οςγύρος

17:25 - 18:20 7οςγύρος

18:20 - 18:40 Τελικά αποτελέσματα - Καταγραφή νικητών

18:40 - 19:00 Απονομές κυπέλλων και μεταλλίων

19:00 Πέρας εκδήλωσης - Αναχώρηση συμμετεχόντων                           

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Καλωσηρθατε!

Καλωσήρθατε στο διαδικτυακό τόπο του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης! Ευελπιστούμε αυτός ο χώρος να σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να σας φέρει πιο κοντά στον Όμιλο μας!
Ο Σύλλογος μας στεγάζεται σε αίθουσα του Ιδιωτικού Σχολείου Πλάτων, στη Γανόχωρα, και κάθε Σάββατο και Τετάρτη πραγματοποιούνται μαθήματα σε αρχάρια παιδάκια 6-12 ετών από τους προπονητές της ομάδος Γκούτζιο Δημήτριο και Βαρδάκα Στέφανο.

 

ΡΥΘΜΙΣΗ

Συνδεθείτε μαζί μας:

Συνδυασμοι

Καιρος

O καιρός σήμερα