ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2016»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2016» - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 

Την Κυριακή 8Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας με απόλυτη επιτυχία ανοιχτό τουρνουά γρήγορου σκακιού (rapid) στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2016».

Το τουρνουά πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Υψηλάντεια», με τη συνεργασία του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου «Αλέξανδρος Υψηλάντης» της Νέας Τραπεζούντας, των Σκακιστικών Συλλόγων της πόλης μας (Σ.Ο. Κατερίνης, Σ.Ο. Π.Κ.Δ. Κατερίνης) και της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. και θα ληφθεί υπόψη από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία για διεθνή αξιολόγηση ELO (FIDE Rapid Ratings).

Περισσότερα...

Υψηλάντεια 2016 - Βαθμολογίες

Αναλυτικές βαθμολογίες για τα δύο γκρουπ των Υψηλαντείων θα βρείτε παρακάτω:

Ανοιχτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Υψηλάντεια 2016» - Προκήρυξη

Ανοιχτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Υψηλάντεια 2016» - Προκήρυξη

 

Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων «Υψηλάντεια 2016» που θα γίνουν στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, συμπεριλαμβάνεται και ανοιχτό τουρνουά γρήγορου σκακιού (rapid) το οποίο θα ληφθεί υπόψη από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία για διεθνή αξιολόγηση ELO(FIDERapidRatings). Το τουρνουά θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 στη Νέα Τραπεζούντα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του τοπικού συλλόγου. Στο τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν όσες σκακίστριες και σκακιστές το επιθυμούν,χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν σκακιστικό δελτίο.

Περισσότερα...

ΠΟΑ ΕΣΣΚΕΔΥΜ 2015 - Φωτογραφίες

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου "Υψηλάντεια 2015"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2015» - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 

Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας με απόλυτη επιτυχία ανοιχτό τουρνουά γρήγορου σκακιού (rapid)  στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2015».

Το τουρνουά πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Υψηλάντεια», με τη συνεργασία του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου «Αλέξανδρος Υψηλάντης» της Νέας Τραπεζούντας, των Σκακιστικών Συλλόγων της πόλης μας (Σ.Ο. Κατερίνης, Σ.Ο. Π.Κ.Δ. Κατερίνης) και της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. και θα ληφθεί υπόψη από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία για διεθνή αξιολόγηση ELO (FIDERapidRatings).

Αποτελέσματα Α γκρουπ: εδώ 
Αποτελέσματα Β γκρουπ: εδώ

Περισσότερα...

Τελικά αποτελέσματα Εσωτερικών Πρωταθλημάτων κατηγορίας «Παίδων» του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης

Α)   Τελική Κατάταξη Κατηγορίας «Παίδων»

 

1η Θέση : Ιορανίδης Αθανάσιος

2η Θέση : Διδασκάλου Αθανάσιος

3η Θέση : Κουιμτζίδης Χρήστος

Περισσότερα...

Προσφορά του Νίκου Ντίρλη στον Όμιλο Κατερίνης

Ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης ευχαριστεί το διεθνή προπονητή και συγγραφέα σκακιστικών βιβλίων Νίκο Ντίρλη για τη δωρεά βιβλίων του αλλά και την περαιτέρω διάθεσή τους σε τιμές προσφοράς για τους σκακιστές της περιοχής.

playing the french Ntirlis

Σχετικά με το Νίκο Ντίρλη:

Γεννήθηκε το 1984 στην Πάτρα. Έχει τελειώσει Μηχανικός Η/Υ στο πολυτεχνείο Πάτρας και συνεχίζει τις σπουδές του για να πάρει το διδακτορικό του, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται επαγγελματικά με το Σκάκι.
Κατέχει τον τίτλο του Fide Trainer από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, τίτλο που ήταν ο πρώτος που τον κατέκτησε στη Δυτ. Ελλάδα και ο μοναδικός Fide Trainer της ΕΣΣΠ.
Τον Σεπτέμβριο του 2012, στην Σκακιστική Ολυμπιάδα της Κων/πολης ήταν προπονητής της Εθνικής ομάδας Ανδρών της Δανίας η οποία κατέλαβε την 18η θέση ανάμεσα σε 158 χώρες (με την Ελλάδα να κατατάσσεται 40η). Η μοναδική φορά που η Δανία είχε καταλάβει καλύτερη θέση από αυτή, ήταν το 1978, σε μια εποχή φυσικά πριν τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Μερικοί από τους σκακιστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί: ο Νο 2 παίχτης της Ιταλίας GM Sabino Brunello, η 6η στο παγκόσμιο νεανίδων στη Σλοβενία τον Νοέμβριο του 2012 WIM Marina Brunello, ο Νο 2 παίχτης του Ιράν GM Elshan Moradiabadi και ο πρωταθλητής Σκωτίας για το 2012 GM Jacob Aagaard. Πολλοί μαθητές του έχουν διακριθεί επίσης σε τοπικά και πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα.
Εργάζεται σαν εξωτερικός συνεργάτης του κορυφαίου εκδοτικού οίκου Quality Chess ο οποίος έχει κυκλοφορήσει δύο βιβλία (GM Repertoire: The Tarrasch Defence, 2011 και Playing the French,2013). Και τα δύο του βιβλία κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό "βιβλίο της χρονιάς" στη ψηφοφορία των αναγνωστών του chesspublishing.com
. Έχει υπάρξει επίσης υπεύθυνος για το μηνιαίο newsletter του εκδοτικού οίκου καθώς και για πλήθος ηλεκτρονικών εκδόσεων της εφαρμογής Forward Chess. Έχει δουλέψει επίσης σαν editor στα περισσότερα από τα βιβλία του οίκου που έγιναν διεθνή best seller.
Έχει γράψει άρθρο στο New In Chess Yearbook 104, μια από τις διασημότερες σκακιστικές περιοδικές εκδόσεις παγκοσμίως και έχει συμβόλαιο για άλλα 2 βιβλία στο άμεσο μέλλον που αφορούν επίσης την θεωρία ανοιγμάτων.
Σαν αθλητής, βοήθησε στην άνοδο της Ένωσης Σκακιστών Αιγειάλειας για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην Α’ Εθνική το 2013, παίζοντας σαν βασικός παίχτης στις αντρικές σκακιέρες. Επίσης έχει εκπροσωπήσει 2 φορές την ΕΣΣΠ στο ανοιχτό πρωτάθλημα Ελλάδας. Τέλος, είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίχτες στο σκάκι δι’ αλληλογραφίας και συμμετέχει ενεργά σε πολλά τουρνουά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ICCF.
 Έχει δώσει πληθώρα συνεντεύξεων σε τοπικά ΜΜΕ της Πάτρας με σκοπό της προώθηση του Σκακιού στην περιοχή της Δυτ. Ελλάδας.
Στα άλλα του ενδιαφέροντα του περιλαμβάνεται η αστρονομία (στην οποία και έχει βραβευτεί σαν μαθητής από την Αστρονομική Εταιρία του Βόλου) και οι Πολεμικές Τέχνες στις οποίες είναι κάτοχος δύο μαύρων ζωνών (Okinawa Karate και Ju Jitsu).

Υψηλάντεια 2014 - Αποτελέσματα & Φωτογραφίες

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 4Μαΐου 2014 το τουρνουά RapidChess με αξιολόγηση FIDE, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Υψηλάντεια»,  με τη συνεργασία του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου «Αλέξανδρος Υψηλάντης» της Νέας Τραπεζούντας και των σκακιστικών συλλόγων της πόλης μας (Σ.Ο. Κατερίνης και Σ.Ο. Π.Κ.Δ. Κατερίνης).

            Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μ.Π.Σ. «Αλέξανδρος Υψηλάντης», στη Νέα Τραπεζούντα της Πιερίας, βρέθηκαν 138 σκακιστές και σκακίστριες, όλων των ηλικιών, από συλλόγους της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, που μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα αγωνίστηκαν για τη χαρά της συμμετοχής και τη διάκριση, στα πλαίσια πάντα του «ευ αγωνίζεσθαι» και τη ευγενούς άμιλλας που διακρίνει το σκάκι από τα υπόλοιπα αθλήματα.

Περισσότερα...

Ανοιχτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Υψηλάντεια 2014»

Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων «Υψηλάντεια 2014» που θα γίνουν στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, συμπεριλαμβάνεται και ανοιχτό τουρνουά γρήγορου σκακιού (rapid) το οποίο θα ληφθεί υπόψη από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία για διεθνή αξιολόγηση ELO(FIDERapidRatings).Το τουρνουά θα διεξαχθεί την Κυριακή 04 Μαΐου 2014 στη Νέα Τραπεζούντα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του τοπικού συλλόγου. Στο τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν όσες σκακίστριες και σκακιστές το επιθυμούν, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν σκακιστικό δελτίο.

Θα διεξαχθούν δύο ξεχωριστά τουρνουά. Στο πρώτο τουρνουά θα πάρουν μέρος οι σκακιστές ηλικίας από δεκατρία (13) ετών και άνω (σκακιστές που γεννήθηκαν από το έτος 2001 και πριν) και στο δεύτερο τουρνουά θα πάρουν μέρος οι σκακιστές ηλικίας από δώδεκα (12) ετών και κάτω (σκακιστές που γεννήθηκαν από το έτος 2002 και έπειτα).   Όποιος σκακιστής ηλικίας έως δώδεκα ετών επιθυμεί να πάρει μέρος στο πρώτο τουρνουά, έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί, αρκεί να το δηλώσει εγκαίρως μέχρι την τελευταία ημέρα δηλώσεων συμμετοχής.

Περισσότερα...

Καλωσηρθατε!

Καλωσήρθατε στο διαδικτυακό τόπο του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης! Ευελπιστούμε αυτός ο χώρος να σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να σας φέρει πιο κοντά στον Όμιλο μας!
Ο Σύλλογος μας στεγάζεται σε αίθουσα του Ιδιωτικού Σχολείου Πλάτων, στη Γανόχωρα, και κάθε Σάββατο και Τετάρτη πραγματοποιούνται μαθήματα σε αρχάρια παιδάκια 6-12 ετών από τους προπονητές της ομάδος Γκούτζιο Δημήτριο και Βαρδάκα Στέφανο.

 

ΡΥΘΜΙΣΗ

Συνδεθείτε μαζί μας:

Συνδυασμοι

Καιρος

O καιρός σήμερα